CART

Webshop

Sale

The Ink & Lise Starter Pack with book

55.1055.50

In this package there’s my book (in Swedish) my starter pack and a Lettering Pad size A5. The perfect gift for yourself or anyone who’s curious about lettering (and knows her Swedish). You can of course purchase the items separately if you prefer that.

Insufficient stock

SKU: ayew-kit-1-1 Categories: , , ,
SVENSK INFORMATION - INFORMATION IN SWEDISH

Här har jag samlat allt du behöver för en bra start på ditt letteringliv, både fakta och tips om hur en ska göra, samt riktigt bra verktyg att göra det med. Jag överdriver inte ens nu, men det är svårt att kicka igång en ny hobby på ett bättre sätt än detta, det är det.

I alla fall, i det här paketet hittar du:

 

 

Lises Lettering

Min bok om konsten att rita bokstäver. Den innehåller en del info om grunderna i lettering och en del idéer om vad du kan göra med alla bokstäverna som du kommer att rita – och de blir många, tro mig, för lettering är sjukt roligt. Sen innehåller den en del om kaffe, svordomar och annat nonsens också, men den är ändå hyfsat läsvärd. Jag delar med mig av massor från min egna resa som gått från att aldrig sett en penselpenna till att faktiskt förtjäna mitt levebröd på en (eller, många). Alla exemplar som du köper här signeras av mig, Lise Hellström, så glöm inte att fylla i vilket namn du vill att jag ska skriva i boken när du köper den.

 

 

Lettering nybörjarkit

En hel påse full med pennor med olika storlekar, färger och spetsar, som alla är hyfsat lätta att kontrollera för nybörjaren, men också så pass bra att jag själv använder dem varje dag, fortfarande. I dessa pennor bor sjukt många bokstäver som verkligen vill komma ut, jag lovar.

 

 

Lettering block A5

Pappret är viktigare än en tror, särskilt när det kommer till lite känsliga och lättirriterade penselspetsar. Om pappret är ruggat och lite grovt, som typ vanligt skrivarpapper, så mister pennornas spetsar sin skärpa och blir luddiga och otydliga med en gång. Pappret i detta block är Scandia 2000 smooth, ett svenskt  kvalitetspapper  tillverkat av Lessebo Bruk med minsta möjliga påverkan på människor och natur. Det har en extra valsad och slät yta som i en mjuk vit färg och utgör en både vacker och skonsam bakgrund till dina bokstäver. En given klassiker!

Så om du funderar på att börja med lettering, eller kanske känner någon som du tror skulle gilla det, så fixar du en väldigt bra grund med det här paketet. Utöver det behövs bara lite tålamod (ev förhandlingsbart) och en del kaffe (obligatoriskt) men det får du stå för själv. Resten finns här.