CART

Webshop

Lettering layout workshop Varberg

150.00

This Swedish lettering workshop will be taught in Swedish. Please see “information in Swedish” for more info.

In stock

Categories: ,
SVENSK INFORMATION - INFORMATION IN SWEDISH

Välkommen till sommarvarberg! Om du tar dig till västkusten i augusti kan du inte bara bada och ha det gött på dagen, utan också rita bokstäver och dricka vin med mig på kvällen. Förra sommarens Varbergsworkshops blev slutsålda och jag är så sugen på att bjuda hit dig i sommar igen, så nu kör vi en repris – men denna gången blir det tre olika workshops att välja mellan, och den 16 augusti kör jag en

 

Lettering Layout Workshop

 

…där du lär dig skapa en snygg bild av dina ord! Detta är workshopen för dig som har pysslat lite med bokstäver och upptäckt att du behöver lite inspiration och idéer kring hur du sätter ihop orden till en fin helhet.

 

Det spelar ingen roll om du helst jobbar med penselpenna eller fineliner, och du behöver inte vara en expert på att forma bokstäver, för här ligger inte fokus på exakt hur en bokstav ska se ut, utan på hur man monterar ihop allt. Det är ju gott och väl att kunna få till ett snyggt A, men man kanske så småningom vill kunna göra fina posters och kort och då bör man ha ett hum om hierarkier, placeringar, enklare illustrationer och kanske lite om färger för att få ihop det någorlunda. Jag berättar också lite om hur jag får över mina bokstäver till digitalt format och vad man kan tänka på om man ska skicka sitt alster till tryck.

 

Visst låter det kul?

 

Självklart serveras det vin och gott tilltugg, för lettering på tom mage har då aldrig gjort någon glad och livet är för kort osv.

 

Vi håller till i fantastiska Varbergs Konstnärskollektivs verkstad vid hamnen, centralt i Varberg, 3 minuters promenad från tågstationen. Du får mer info om hur du tar dig dit och var du kan parkera osv i ett mejl som skickas ut några dagar innan workshopen, men du är såklart välkommen att höra av dig innan dess om du har frågor och funderingar.

 

Allt du behöver ingår i priset: papper, pennor och annat material samt tilltugg och vin. Efter workshopen finns det möjlighet att köpa fler pennor och papper från min webbshop om man känner för det.

 

Dag, tid och plats

tisdag 16 augusti 2022, kl 17-21. Varbergs konstnärskollektiv, ovanför Hamnmagasinet, Sjöallén 6

 

Allergier eller matpreferenser

Meddela mig så löser jag det, såklart.

 

Avbokning

Skulle du få förhinder, så meddela mig så fort som möjligt så att jag kan ordna så att någon annan får platsen. Jag betalar tillbaka 100% fram till 14 dagar innan, och 50% därefter.