CART

Webshop

Fineliner workshop Varberg

150.00

This Swedish lettering workshop will be taught in Swedish. Please see “information in Swedish” for more info.

Only 2 left in stock

Categories: ,
SVENSK INFORMATION - INFORMATION IN SWEDISH

Välkommen till sommarvarberg! Om du tar dig till västkusten i augusti kan du inte bara bada och ha det gött på dagen, utan också rita bokstäver och dricka vin med mig på kvällen. Förra sommarens Varbergsworkshops blev slutsålda och jag är så sugen på att bjuda hit dig i sommar igen, så nu kör vi en repris – men denna gången blir det tre olika workshops att välja mellan, och den 9 augusti kör jag en

 

Fineliner Lettering Workshop

 

…för nu är det dags för en skitrolig workshop där vi INTE behöver hålla på att träna teknik, hur hårt man ska trycka, kämpa med att få stora penselspetsar att skapa tunna tunna linjer (assvårt) eller bry oss om vilket papper som de där divorna gillar och inte. Den här gången ska vi strunta i allt det och bara ägna oss åt det riktigt roliga med lettering: Bokstavsformer.

 

Genom att jobba med fineliners (tunna tuschpennor, typ) så kan vi ägnar all tid åt att undersöka, skapa och utveckla olika bokstavsuttryck istället. Hur hittar man fram till nya typer av bokstäver? Hur får man en snygg handstil? Vad är skillnaden mellan handstil och lettering? Hur kan man skapa enkla små illustrationer som kan framhäva dina ord?

 

Workshopen passar dig som gillar att skriva eller rita och vill utveckla dina bokstäver lite. Kanske vill du göra snygga bujo-sidor, skriva fina grattiskort eller bara upp din handstil lite? Workshopen är på nybörjarnivå – du behöver inte ha någon förkunskap alls, du behöver alltså INTE ha en fin handstil och du behöver INTE kunna rita snyggt för att platsa finfint här.

 

Allt du behöver ingår i priset: papper, pennor och annat material samt tilltugg och vin. Efter workshopen finns det möjlighet att köpa fler pennor och papper från min webbshop om man känner för det.

 

Visst låter det kul?

 

Självklart serveras det vin och gott tilltugg, för lettering på tom mage har då aldrig gjort någon glad och livet är för kort osv.

 

Vi håller till i fantastiska Varbergs Konstnärskollektivs verkstad vid hamnen, centralt i Varberg, 3 minuters promenad från tågstationen. Du får mer info om hur du tar dig dit och var du kan parkera osv i ett mejl som skickas ut några dagar innan workshopen, men du är såklart välkommen att höra av dig innan dess om du har frågor och funderingar.

 

Dag, tid och plats

tisdag 9 augusti 2022, kl 17-21. Varbergs konstnärskollektiv, ovanför Hamnmagasinet, Sjöallén 6

 

Allergier eller matpreferenser

Meddela mig så löser jag det, såklart.

 

Avbokning

Skulle du få förhinder, så meddela mig så fort som möjligt så att jag kan ordna så att någon annan får platsen. Jag betalar tillbaka 100% fram till 14 dagar innan, och 50% därefter.