CART

Webshop

Brushpen workshop Göteborg

150.00

This Swedish lettering workshop will be taught in Swedish. Please see “information in Swedish” for more info.

SKU: N/A Categories: ,
SVENSK INFORMATION - INFORMATION IN SWEDISH

Hej Göteborg!

ÄNTLIGEN får vi tid att enbart ägna oss åt drottningen av alla penntyper: penselpennan. Under två olika tillfällen låter vi fineliners och blyertspennor vara och ger oss i kast med den flexibla och mångsidiga pennan som är orsaken till att så många, inklusive yours truly, fastnade för lettering. På vackra hotell Pigalle med en penna i handen, lite plockmat framför oss lite vin i glaset tror jag att detta blir en kväll att minnas.

 

Nybörjare 28 mars kl 17-20.30

Hela den här workshopen är vigd åt dessa pennor med en flexibel spets som kan skriva både smala och tjocka linjer. Vi går igenom den grundläggande tekniken, formar bokstäver och binder ihop dem till ord. Vi kollar in de olika fallgroparna som finns, diskuterar varför det alltid är pennan det är fel på om det inte blir bra, och hur du kan träna vidare hemma på egen hand för att utveckla denna konstform ytterligare.

 

Detta är en workshop på nybörjarnivå, du behöver alltså inte ens ha hållt i en penselpenna förut för att platsa här. Den passar också dig som kanske testat, men inte riktigt känner dig bekväm med metoden ännu, eller som behöver lite extra info om hur man bäst binder ihop vissa bokstäver. Fokus kommer att ligga mindre på prat och mer på praktik här – din skrivhand kommer att få jobba!

 

Fortsättning 29 mars kl 17-20.30

Det här är tillfället för dig som har skrivit med penselpenna ett litet tag och känner att du har lite hum om hur och när man ska få till de där smala respektive tjocka linjerna, men som har svårt att komma vidare efter det. Det är lätt att hamna i samma hjulspår när man väl lärt sig något så liksom fastnar man där, och det är den tröskeln som vi ska försöka ta oss över så du får tillgång till alla de där andra bokstavsformerna och uttrycken och framförallt glädjen som finns i brushlettering. Tillsammans kollar vi på olika stilar och uttryck och testa olika pennor för att se om vi kan hitta nya sätt att skapa livfulla bokstäver.

 

Båda tillfällena innehåller mycket skrivande, vi kommer att ta en paus halvvägs för att vila handen lite. Plockmat och vin käkar vi medan vi ritar.

 

SJÄLVKLART ingår finfina pennor, papper, övningsblad och mat och dricka i priset. Vem skulle jag vara annars? Du kommer också att få möjlighet att köpa fler pennor, papper och böcker till extrafina priser i pausen om du vill.

 

Så, hösten är typ räddad?

 

Tid och plats

Nybörjare, Hotell Pigalle, 28 mars 2022 kl 17-20.30 inkl paus

Fortsättning, Hotell Pigalle, 29 mars 2022 kl kl 17-20.30 inkl paus

 

Allergier

Meddela mig så löser jag det.

 

Avbokning

Skulle du få förhinder, så meddela mig så fort som möjligt så att jag kan ordna så att någon annan får platsen. Jag betalar tillbaka 100% fram till 14 dagar innan, och 50% därefter.