CART

Webshop

Brush Lettering Workshop Varberg

150.00

This Swedish lettering workshop will be taught in Swedish. Please see “information in Swedish” for more info.

In stock

Categories: ,
SVENSK INFORMATION - INFORMATION IN SWEDISH

Välkommen till sommarvarberg! Om du tar dig till västkusten i augusti kan du inte bara bada och ha det gött på dagen, utan också rita bokstäver och dricka vin med mig på kvällen. Förra sommarens Varbergsworkshops blev slutsålda och jag är så sugen på att bjuda hit dig i sommar igen, så nu kör vi en repris – men denna gången blir det tre olika workshops att välja mellan, och den 2 augusti kör jag en

 

Brush Lettering Workshop

ÄNTLIGEN får vi tid att enbart ägna oss åt drottningen av alla penntyper: penselpennan. Vi låter fineliners och blyertspennor vara och ger oss i kast med den flexibla och mångsidiga pennan som är orsaken till att så många, inklusive yours truly, fastnade för lettering.

 

Hela den här workshopen är vigd åt dessa pennor med en flexibel spets som kan skriva både smala och tjocka linjer. Vi går igenom den grundläggande tekniken, formar bokstäver och binder ihop dem till ord. Vi kollar in de olika fallgroparna som finns, diskuterar varför det alltid är pennan det är fel på om det inte blir bra, och hur du kan träna vidare hemma på egen hand för att utveckla denna konstform ytterligare.

 

Detta är en workshop på nybörjarnivå, du behöver alltså inte ens ha hållt i en penselpenna förut för att platsa här. Den passar också dig som kanske testat, men inte riktigt känner dig bekväm med metoden ännu, eller som behöver lite extra info om hur man bäst binder ihop vissa bokstäver. Fokus kommer att ligga mindre på prat och mer på praktik här – din skrivhand kommer att få jobba!

 

Visst låter det kul?

 

Självklart serveras det vin och gott tilltugg, för lettering på tom mage har då aldrig gjort någon glad och livet är för kort osv.

 

Vi håller till i fantastiska Varbergs Konstnärskollektivs verkstad vid hamnen, centralt i Varberg, 3 minuters promenad från tågstationen. Du får mer info om hur du tar dig dit och var du kan parkera osv i ett mejl som skickas ut några dagar innan workshopen, men du är såklart välkommen att höra av dig innan dess om du har frågor och funderingar.

 

Allt du behöver ingår i priset: papper, pennor och annat material samt tilltugg och vin. Efter workshopen finns det möjlighet att köpa fler pennor och papper från min webbshop om man känner för det.

 

Dag, tid och plats

tisdag 2 augusti 2022, kl 17-21. Varbergs konstnärskollektiv, ovanför Hamnmagasinet, Sjöallén 6

 

Allergier eller matpreferenser

Meddela mig så löser jag det, såklart.

 

Avbokning

Skulle du få förhinder, så meddela mig så fort som möjligt så att jag kan ordna så att någon annan får platsen. Jag betalar tillbaka 100% fram till 14 dagar innan, och 50% därefter.