Lise Hellström

Det enda du egentligen behöver veta om mig är att jag brinner för bokstäver och kommunikation, och att jag är riktigt bra på båda, vilket kan komma till nytta för dig. Det är väl typ det? 

Men om vi ska blir lite mer personligt bekanta, du och jag, så bör jag väl lägga till några fler fakta. Annars blir det ju väl… stelt? Vi börjar i stora drag:

Jag heter Lise Hellström och bor i Varberg, Sverige. Jag driver Ink & Lise sedan 2017 med fokus på att skapa skräddarsydd grafisk form med bokstäver i huvudrollen i syfte att skapa, lyfta eller utveckla varumärken, produkter och människor.

Men det är inte bara yta som intresserar mig: jag jobbar också med att skapa texter. Min arbetsprocess är okrånglig, transparent och tydlig – lite som jag faktiskt, med det tillägget att jag dessutom är ganska kul att hänga med.

Jag jobbar med varumärken, företag och människor från många olika branscher och länder så länge de är schyssta och äkta – det har varit mitt ledord sedan jag började och det håller jag fast vid tills jag dör.

Dessutom har jag skrivit ett par böcker, ger föreläsningar och workshops inom olika områden, tar fram egna produkter och har en webshop där jag säljer alla de pennor och verktyg som jag själv älskar att använda dagligen. Jag skickar mer eller mindre regelbundet ut nyhetsbrev med tips och tankar om viktigheter som lettering, stress, nya pennor, och logotypdesign. Och så jag finns på instagram under @inkandlise – det är min egen sandlåda där jag snabbt ritar enkla, roliga eller viktiga ord för skojs skull eftersom livet är för kort för motsatsen.

Det var en presentation om mitt jobb, det. Den har jag lagt in först eftersom jag vill att du ska köpa mina tjänster och produkter, för då kan jag fortsätta göra det jag älskar och är bra på och min familj får mat på bordet, så det fyller tveklöst en funktion.

Men om vi kan skippa säljsnacket nu så kanske det kan roa dig att veta att:

Jag har en stor passion för tomma anteckningsböcker, vin, böcker och rymden.

Jag tror att vi människor behöver mer samhörighet, mer fritid, mer jämlika villkor, mer tid att läsa böcker och mer tid i naturen. Det mesta på bekostnad av vår tid med en telefon i handen.

Jag är helt övertygad om att feminismen inte alls gått för långt (lägg till det en rejäl dos klimatångest, så har du några av mina bästa drivkrafter för mitt skapande, reds anm.).

Jag lyssnar på Billie Holiday och Cal Newport, men av helt olika anledningar.

Jag älskar färgen svart, pälsdjur och linnelakan – utan inbördes ordning.

Typ så?

Låter det som någon du skulle kunna tänka dig att jobba med? Släng i väg ett mejl till mig så knuffar vill bollen i rullning! 

lise-3