CART

Lettering Workshop – Lise Hellström

Vill du lära dig lettering men vet inte riktigt var och hur du ska börja? Eller har du hållit på ett tag men känner att du liksom kört fast, att allt du gör ser likadant ut? I så fall tycker jag att vi ska ses på en workshop, du och jag. Det är ofta det allra bästa sättet att få inspiration, verktyg och tips för att kunna starta eller fortsätta en bra övningsrutin hemma – för det är där du verkligen kommer att utvecklas som bokstavsritande. Dessutom är det ju väldigt kul att träffa andra som är i samma sits, och ett glas vin skadar ju inte heller, tänker jag?

 

Följande letteringkurser är inplanerade just nu. Hittar du ingen där du bor? Då kan du arrangera den själv och gå gratis (eller till och med tjäna en slant) på kuppen! Släng iväg ett mejl till mig så kan jag berätta mer.

 

 

Linköping

27-28 januari, brush- och finelinerlettering workshops, arrangerade av Hilma Winblads, mer info och anmälan: info@dahlbergscafe.com.

 

Varberg

1 februari, Fineliner Lettering nybörjare. Arrangeras av Ink & Lise, info och biljett här.

 

Uppsala

6 februari, 2 lettering workshops (ungdom och vuxen). Arrangeras av Uppsala Bibliotek. Mer info finns här

 

Stockholm

13 februari, Fineliner Lettering nybörjare. Arrangeras av Ink & Lise, info och biljett här.

 

Värnamo

25 februari, Lettering workshop. Arrangeras av Värnamo Stadsbibliotek. Mer info finns här.

 

Göteborg

15 mars, Brush Lettering Workshop. Arrangeras av Art College Folkuniversitetet. Mer info hittar du här.

 

Limhamn

5 april, Lettering för nybörjare, från 12 år. Arrangeras av Limhans bibliotek. Mer info hittar du här.

 

Jönköping

1 oktober, brush lettering workshop för nybörjare hos Ateljén. Mer info och biljetter hittar du här.

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev

Få information om vad som händer på Ink & Lise och bli först att veta om nya workshops

Andra sätt att lära sig rita bokstäver

Om du inte har möjlighet att gå på någon lettering workshop, så vill jag passa på att tipsa dig om andra saker som kan hjälpa dig att påbörja eller komma vidare i ditt bokstavsritande som du kan ta del av hemifrån utan att resa eller träffa andra.

 

För det första så finns min youtubekanal uppe nu, där jag kör en serie där jag ritar 26 varianter av varje bokstav i alfabetet. Allt körs i normalhastighet och jag berättar vad jag gör samtidigt som jag gör det. Det är en superbra serie för dig som vill lära dig nya uttryck och komma åt den kreativitet som vi alla ligger inne med nånstans. Du kan ladda ner ett gratis övningsblad för varje bokstav om du vill rita likadana bokstäver som mig. Jag släpper ca ett avsnitt per vecka.

 

För det andra så har jag en hel del övningsblad i olika stilar som du kan köpa och ladda hem. I dagsläget finns sju stilar uppe, inklusive mina allra mest välkända bokstavsformer. Varje övningsblad innehåller både allmän fakta om lettering, samt stora och lilla alfabetet, ord och meningar, samt tips om variationer som kan göras och tekniken för att få till bokstäverna som du vill.

Anlita mig

Jag har en bakgrund som marknadsförare och förutom att skapa produkter som jag säljer här, så jobbar jag också med reklambyråer, marknadsavdelningar och mindre företag som behöver ett unikt, handritat element i sin kommunikation. Det kan röra sig om logos, förpackningar, etiketter, skyltar, menytavlor, väggmålningar, en presentation – eller kanske ett helt koncept. Som beställare är det svårt att hitta rätt leverantör, jag vet det. Men om du mailar eller ringer mig så kan vi åtminstone undersöka om det faktiskt är så att hon faktiskt finns precis just här.

 

Kontakt

Ink & Lise AB
Marmorgatan 38
432 56 Varberg

SVERIGE

0707 966 399
hello@inkandlise.com

FÅ DIN DAGLIGA DOS BOKSTÄVER PÅ INSTAGRAM