Bröllop och fest

grattis

Först och främst: 

Oavsett vilken anledningen är till din stundande fest så är det ju svinkul att fira saker, tänker jag? Mer fest åt folket!

Men om vi ska komma till saken: Om din fest ska vara oförglömlig så ska dina trycksaker vara det också tänker jag. Att anlita mig för att skapa save the date, inbjudningar, placeringskort, menyer, skyltar, tackkort mm till stundande bröllop eller festlighet innebär att du kan bestämma i detalj hur de ska se ut, eller låta mig komma med förslag om du känner dig mer bekväm med det. Jag har inga mallar som jag använder mig av utan ritar allt från scratch, vilket innebär att allt blir helt unikt och speglar din personlighet och dina önskemål istället för att likna något som de flesta använder sig av.

Inbjudningar består ofta av handritade bokstäver, enklare illustrationer och digitala typsnitt, och mitt uppdrag är att hitta en mix som passar dig och din dag perfekt. Jag kan också designa monogram och adressera kuvert om så önskas. För visst är det snyggt när adressen på kuverten går i samma stil och färg som inbjudan som ligger i?

Här nedanför hittar du mer information om hur det går till och vad det kan kosta.

Let’s get this party started!

cheers
sa-har-gar-det-till

När du beställer trycksaker av mig så kan du välja fritt – inte bara sett till form, färg och stil utan också när det gäller hur mycket som ska skrivas för hand. Oftast skriver jag vissa delar för hand, kombinerat med ett elegant typsnitt till brödtexten som sedan trycks. Eller så skriver jag mottagarnas namn för hand på varje enskild inbjudan – du bestämmer. 

När vi kommit överens om vad du vill ha, så får du förslag på hur det ska se ut, och först när du är 100% nöjd sätter jag igång och skapar dina tryckaker.

brushpen-workshop

Vet du exakt vad du är ute efter? Toppen! Då ska jag se till att du får det. Vet du inte riktigt vad du vill ha? Toppen! Då kommer vi fram till det tillsammans.

prisexempel

Handskrivna bröllopsinbjudningar

50 st inbjudningar
50 st adresserade kuvert 

Pris: 7 500 kr inkl moms

Stora bröllopspaketet

50 st save the date kort med kuvert
50 st inbjudningar med kuvert
80 st placeringskort
50 st menyer
50 st tackkort, med kuvert 

Pris: 14 500 kr inkl. moms

Frågor och svar om bröllopsinbjudningar

Nix. Du behöver inte veta exakt hur du vill ha det eller vara bra på att beskriva det för att vi ska komma fram till det. Om du redan har bilder på saker du gillar så kan du skicka dem till mig, så har jag dem som underlag när jag skapar förslag. Och om du inte har det så ställer jag några frågor till dig som ökar chanserna för att du ska gilla något av de förslagen jag presenterar. Men nyckelordet här är förslag. Det är nämligen lättare att avgöra om man gillar något eller inte än att beskriva det man gillar från scratch. Förslagen ingår och är inget du betalar extra för. Och om du inte gillar nåt av dem så gör jag nya. Det är viktigt för mig att det blir 100% som du vill och att vägen dit är smidig och enkel.

Den är jättestor. På vanliga bröllopssidor får du välja mellan mallar eller teman och befintliga typsnitt och färger. Jag har inga mallar. Hos mig startar vi med ett blankt papper och hur dina trycksaker och skyltar än kommer att se ut så kan jag garantera att de är helt unika och 100% anpassade efter dina önskemål. Kanske vill du att en illustration av din hund ska vara med på ett hörn? Eller ha ett monogram som sedan kan användas på brevpapper, visitkort eller ramas in och hängas upp? Kanske har du en speciell färg som du vill att era namn är skrivna i? Jag fixar det.

Nej, tvärtom. Eftersom allt är skapat unikt för varje kund så har alla varit väldigt olika. Någon vill ha snirkligt och litet, någon modernt och avskalat och någon gillar färg och illustrationer. Vissa vill ha jättemycket text, andra vill i stort sett bara att det ska stå en webbadress. Men alla vill att det ska göra intryck och spegla dem själva, och eftersom jag har jobbat med detta ett tag och har många olika stilar i min hand så har jag också lätt för att skapa helt nya bokstäver och illustrationer, precis så som du – och ingen annan – vill ha dem.

Det beror på, ofta är det en blandning. Den handskrivna delen brukar ofta vara namnen, titel, illustrationer, monogram, mm, medan den allmänna biten som beskriver hur var och när görs i brödtext, dvs med ett vanligt typsnitt. Just blandningen mellan handritat och färdigt typsnitt är väldigt spännande. Och när det gäller den handritade biten så kan den antingen skrivas för hand på varje enskild inbjudan, save the date, tackkort eller vad det nu kan vara. Eller så skrivs det för hand och digitaliseras så det kan tryckas. Det spar tid och är därför billigare men det är ju fortfarande handritat och helt unikt.

Priset beror på hur lång tid det tar, dvs hur mycket som ska ritas för hand av mig. 

Kostnaden för tryck och material är inte särskilt stor eftersom jag har ett väldigt bra samarbete med ett tryckeri och kan köpa in Sveriges finaste papper till inköpspris eftersom jag säljer det i min webshop. När vi väl satt formen, dvs hur det ska se ut, går det ganska snabbt att sedan skapa både save the date, inbjudningar, menyer, placeringskort, tackkort, skyltar eller vad man önskar, och fort är lika med inte så dyrt. Men om man vill ha gästernas namn handritade på varje enskild inbjudan, alla kuvert adresserade, och ett personligt handritat meddelande som följer med tackkorten, så blir min tidsåtgång såklart större.

You bet! Det är otroligt fint att ha välkommenskyltar med lite förhållningsregler inför kvällen, en eller flera bordsplaceringsskyltar med namn och bordsnummer, små skyltar på toaletten, presentbordet och i baren och handmålade bordsnummer. Det gör SÅ mycket för gästernas helhetsupplevelse, särskilt som det binds ihop så fint med det som skickats hem till dem i form av save the date eller inbjudningar. Och som cherry on top blir det också ett fint minne när det kombineras med ett fint foto till tackkortet.

Absolut! Pappret är jätteviktigt. Jag har en del olika papperstyper och kuvert hemma som passar väldigt väl och kan ta fram fler om så krävs. Jag skickar gärna hem prov till dig så du kan känna och bestämma dig i lugn och ro.

Japp, det är inga problem. Faktum är att de flesta av Ink & Lises kunder finns utanför Sverige. Dialogen tar vi ju ändå digitalt, via mejl eller zoom, och jag har bra logistikkanaler som gör att jag kan skicka de färdiga produkterna säkert och snabbt till de flesta delar av världen. 

I prisexemplet ingår layout, idé och design.

 

Handskrivna bröllopsinbjudningar

50 st inbjudningar
50 st adresserade kuvert 

Pris: 7 500 kr inkl moms

Stora bröllopspaketet

50 st save the date kort med kuvert
50 st inbjudningar med kuvert
80 st placeringskort
50 st menyer
50 st tackkort, med kuvert 

Pris: 14 500 kr inkl. moms